-->

Aπό την 1η Σεπτεμβρίου ισχύει ωράριο λειτουργίας από 13:οο μμ έως 21:οο μμ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δ.ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Powered by Joomla!

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ.ΙΕΚ) ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017Β PDF Εκτύπωση E-mail

Παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε για τις εγγραφές 2017 και τη λειτουργία του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής στο video από τη συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της Κυριακής 27-8-2017 στο R-CHANNEL -->  ΕΔΩ

 

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων (ΟΔΗΓΙΕΣ) των καταρτιζομένων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α? εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2017Β γίνεται στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει την Παρασκευή 25/8/2017 και ώρα 14:00 μμ και θα κλείσει τη Παρασκευή 1/9/2017 και ώρα 10.00πμ.

Οι προτεινόμενες για έγκριση [Αρ.Πρωτ.K1/140743/25-08-2017(ΥΠΠΕΘ)] νέες ειδικότητες 2017-2018 του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής

Από τη Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής και από τη ΓΓΔΒΜΝΓ έχουν προταθεί να εγκριθούν οι παρακάτω νέες ειδικότητες για να λειτουργήσουν τον Οκτώβριο του 2017:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

6. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

8. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

9. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

 

Το Σεπτέμβριο 2017

α)- οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής των καταρτιζομένων ανά ειδικότητα, βάση μοριοδότησης. Οι ειδικότητες θα λειτουργήσουν εφόσον το Σεπτέμβριο 2017 συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών.

β)- θα γίνουν δεκτές αιτήσεις κατατάξεων από απόφοιτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΛ συναφών ειδικοτήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για το Γ΄εξάμηνο των παρακάτω ειδικοτήτων:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

γ)- θα γίνουν οι αιτήσεις μετεγγραφών καταρτιζομένων

δ)- θα γίνουν οι αιτήσεις κατάταξης καταρτιζομένων και αποφοίτων ΙΕΚ συναφών ειδικοτήτων, οι οποίες θα προωθηθούν στη ΓΓΔΒΜ για έγκριση.

 

Συχνές Ερωτήσεις Εγγραφών και οι Απαντήσεις τους

1. Πόσο κοστίζει η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ;

 

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προσφέρεται δωρεάν.

2. Πόσο διαρκεί η φοίτηση στα ΙΕΚ;

Η φοίτηση διαρκεί 4 εξάμηνα κατάρτισης και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης το οποίο μπορεί όμως να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων εξαμήνων.

3. Ποιες ώρες γίνονται τα μαθήματα;

Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες (από 14:00 έως 21:00) 20-27 ώρες (με αναπληρώσεις) την εβδομάδα διαρκείας 45 λεπτών, 300 ώρες το εξάμηνο. Συνολικά 1200 ώρες κατάρτισης και 960 ώρες πρακτικής άσκησης.

4. Θα λειτουργήσει η ειδικότητα που θέλω να σπουδάσω τον Οκτώβριο 2017;

Η ειδικότητα θα λειτουργήσει μόνο αν αρκετά άτομα δηλώσουν ενδιαφέρον στην δημοσκόπηση που πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Κομοτηνής (μέχρι τον Ιούλιο). Κατόπιν, θα πρέπει την περίοδο εγγραφών να πραγματοποιηθούν αρκετές εγγραφές (τον Σεπτέμβριο).

5. Πώς μπορώ να γραφτώ στο Δημόσιο ΙΕΚ;

Για να γραφτεί κάποιος στο ΙΕΚ θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να κάνει αίτηση επιλογής. Αυτό γίνεται μετά από πρόσκληση της ΓΓΔΒΜ διαδικτυακά. Όσοι επιλεγούν μέσω μοριοδότησης θα προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο ΙΕΚ για επαλήθευση. Μετά την επαλήθευση θα γίνει δεύτερος και τρίτος κύκλος επιλογής.

6. Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για την ηλεκτρονική μου αίτηση;

Για την ηλεκτρονική σας αίτηση δεν χρειάζεστε δικαιολογητικά. Χρειάζεστε μόνο τον ΑΜΚΑ σας, τον ΑΔΤ ή τον Αριθμό Διαβατηρίου σας καθώς και το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου σας ή ισότιμου τίτλου σπουδών. Δικαιολογητικά θα προσκομίσετε κατά την εγγραφή σας ως επιτυχών/ούσα στο ΙΕΚ.

7. Πώς μοριοδοτείται η αίτησή μου;

Οι υποψήφιοι μοριοδοτούνται βάση: α) του βαθμού απολυτηρίου, ή πτυχίου του Λυκείου, β) χρονολογίας έκδοσης του προηγούμενου τίτλου, γ) σχετικής προϋπηρεσίας, δ) ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, ε) ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, στ) ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.

8. Είμαι απόφοιτος Γυμνασίου ή ΣΔΕ ή ΤΕΣ. Μπορώ να κάνω αίτηση;

Όχι. Πρέπει να είστε απόφοιτος Δευτεροβάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Λυκείου, κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ ή ισότιμου τίτλου).

9. Στην περιοχή μου ξέρω ότι υπάρχει ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας. Μπορώ να κάνω αίτηση και εκεί;

Ναι, μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα αίτηση για άλλη δομή, πρέπει όμως να απευθυνθείτε στον αντίστοιχο φορέα. Το παρόν σύστημα αφορά μόνο αιτήσεις για τμήματα Α? Εξαμήνου στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.

10. Μπορώ να κάνω αίτηση για άλλες ειδικότητες και άλλα Δημόσια ΙΕΚ;

Στην ηλεκτρονική αίτηση μπορείτε να δηλώσετε μέχρι τέσσερις διαφορετικές ειδικότητες στο ίδιο ή σε άλλα ΔΙΕΚ της ίδιας όμως Περιφέρειας ΑΜ-Θ (ΔΙΕΚ Δράμας, ΔΙΕΚ Καβάλας, ΔΙΕΚ Ξάνθης, ΔΙΕΚ Κομοτηνής, ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης, ΔΙΕΚ Ορεστιάδας).

11. Έχω πτυχίο ή φοιτώ σε τμήμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μπορώ να παρακολουθήσω τμήματα ΙΕΚ;

Ναι. Μέσα από το σύστημα μπορείτε να κάνετε αίτηση για φοίτηση σε ειδικότητες Α? εξαμήνου. Θα συμμετέχετε όμως στη διαδικασία επιλογής με το Απολυτήριο του Λυκείου σας. Δεν μπορείτε να κάνετε χρήση τίτλου υψηλότερου επιπέδου για την εισαγωγή σας σε ΔΙΕΚ.

12. Είμαι αλλοδαπός υπήκοος. Χρειάζομαι πιστοποιητικό ελληνομάθειας για την εγγραφή μου;

Όχι. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα, οπότε και να το συνυπολογίσετε για την πορεία της κατάρτισής σας.

13. Τι δίπλωμα θα λάβω μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης μου;

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σπουδές τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν "Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης" (Β.Ε.Κ). Η βεβαίωση αυτή τους προσφέρει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5, το οποίο είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες Συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους --> ΕΔΩ

Λειτουργία Νέων Ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής για το έτος κατάρτισης 2017-2018

Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής υπέβαλε τον Ιούλιο 2017 την εισήγησή του στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.) για τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων το έτος κατάρτισης 2017-2018, και εγκρίθηκαν οι παρακάτω:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

6. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

8. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

9. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

 

Τι είναι το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης

?Το Δ.ΙΕΚ είναι μεταδευτεροβάθμια εκπαιδευτική δομή και παρέχει υψηλού επιπέδου αρχική επαγγελματική κατάρτιση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας
?Στο Δ.ΙΕΚ εγγράφονται απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) και απόφοιτοι Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.)
?
Η φοίτηση στο Δ.ΙΕΚ είναι ΔΩΡΕΑΝ, διετής (4 εξάμηνα) και σε απογευματινό ωράριο
?Οι άνδρες καταρτιζόμενοι στο Δ.ΙΕΚ δικαιούνται απαλλαγή στράτευσης
?Στους αποφοίτους Δ.ΙΕΚ χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των 4 εξαμήνων και της Πρακτικής Άσκησης-Μαθητείας
?Οι απόφοιτοι Δ.ΙΕΚ, μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 5, αναγνωρισμένο σε Ελλάδα και Ευρώπη (ΕΕ)
?Το Δίπλωμα μοριοδοτείται σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με 150 μόρια στην κατηγορία ΔΕ