Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής
Διδακτική Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Αισθητικής και Spa, της κας Αθανασίας Γεωργιτσοπούλου PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου οι καταρτιζόμενες του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής» του Α’ Εξαμήνου, επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Αισθητικής και Spa, της κας Αθανασίας Γεωργιτσοπούλου στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα» με υπεύθυνες εκπαιδεύτριες την ίδια και την κα Μπάρτζη. Οι καταρτιζόμενες αρχικά ξεναγήθηκαν στον χώρο του Ινστιτούτου και ήρθαν σε επαφή με τα μηχανήματα - εργαλεία της ειδικότητάς τους. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την εφαρμογή ενός πλήρους Πεντικιούρ με τροχό από την εκπαιδεύτριά τους κα Γεωργιτσοπούλου.

Η διδακτική επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς οι καταρτιζόμενες είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη πώς λειτουργούν τα μηχανήματα, να συζητήσουν για τον κώδικα δεοντολογίας στην εξυπηρέτηση των πελατών και για τις εργασιακές προοπτικές του επαγγέλματος που σπουδάζουν.

Περισσότερα...
 
Φροντίδα και περιποίηση στην τρίτη ηλικία PDF Εκτύπωση E-mail

Tο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής ετησίως υλοποιεί ποικίλες δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Τη νέα χρονιά, η αυλαία των δράσεων αυτών ανοίγει, με τη δέουσα φροντίδα και περιποίηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 οι καταρτιζόμενες/οι της ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» Γ΄με τις εκπαιδεύτριές τους κα. Νικολτσούδη και κα Παπαδοπούλου, επισκέπτονται τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», προκειμένου εκτός από τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, να προσφέρουν υπηρεσίες περιποίησης κόμης.

Περισσότερα...
 
H κοπή της ΠΙΤΑΣ του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στις 16:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων, η κοπή της πίτας του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ευλόγησε τη βασιλόπιτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή για τις ρίζες του εθίμου της Βασιλόπιτας, ευχήθηκε σε καταρτιζόμενους/ες, εκπαιδευτές και διοικητικό προσωπικό Καλή Χρονιά, με υγεία και πρόοδο. Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής κα Ζαφειρούλα Κοτσάκη αφού ευχαρίστησε θερμά τους καταρτιζόμενους/ες και τους εκπαιδευτές της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας (Chef) που προετοίμασαν τη βασιλόπιτα του Δ.ΙΕΚ και άλλες οκτώ (8), μία για κάθε τμήμα-ειδικότητα, ευχήθηκε σε όλους μια Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και υπομονή.


 

 
Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής στο πλαίσιο του μαθήματος «Απεικόνιση και Ανάλυση Βάδισης» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο κατάστημα «ΤΣΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ - ΙΑΤΡΙΚΑ». Τις καταρτιζόμενες συνόδευε η εκπαιδεύτριά τους κα. Ιωάννα Ιωαννίδου, Φυσικοθεραπεύτρια, η οποία είναι και η υπεύθυνη του μαθήματος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με την πελματογράφηση, μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Η κυρία Δέσποινα Σιδηροπούλου μας υποδέχτηκε στο κατάστημα μας έδωσε αρχικά γενικές πληροφορίες και έδειξε στις καταρτιζόμενες τα διάφορα βοηθήματα ποδιού όπως διαχωριστικά δαχτύλων, υποπτέρνια, νάρθηκες, αντιολισθητικά μαξιλάρια μεταταρσίου και πέλματα.

Περισσότερα...
 
Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής αποχαιρετά το 2016 και εύχεται Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2017 με υγεία, ειρήνη και αγάπη ! PDF Εκτύπωση E-mail

Tα Δημόσια ΙΕΚ παραμένουν κλειστά από 24 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2017.

Οι καταρτιζόμενοι/ες, οι εκπαιδευτές και το διοικητικό προσωπικό του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής την τελευταία μέρα των μαθημάτων, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, αποχαιρετούν το χρόνο που φεύγει με μια μικρή γιορτή.

Στην αίθουσα της κεντρικής εισόδου συγκεντρωθήκαμε όλοι, δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Οι καταρτιζόμενοι/ες της ειδικότητας των «αρχιμαγείρων - chef» ετοίμασαν με πολύ μεράκι ένα μπουφέ με γλυκές και αλμυρές παραδοσιακές λιχουδιές και αρωματικό κρασί. Μέσα σ’ ένα χαρμόσυνο και εορταστικό περιβάλλον, ανταλλάξαμε τις ευχές μας, για υγεία, πρόοδο, δημιουργικότητα, ειρήνη και αγάπη για όλους.

Περισσότερα...
 
Χριστουγεννιάτικα σχέδια σε πρόσωπα και νυχάκια PDF Εκτύπωση E-mail

Tην Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11:00μμ έως τις 14:00μμ οι καταρτιζόμενες των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους κα Δανιήλ, κα Χαϊνάκη και κα Μπάρτζη, δίνουν ξανά χρώμα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους ζωγραφίζοντας περίτεχνα σχέδια με εξαιρετικό ταλέντο και φαντασία στην κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής. Ελαφάκια, χριστουννενιάτικα δεντράκια, χιονάνθρωποι, χιονονιφάδες και αστεράκια με καταπληκτικές λεπτομέρειες είναι μερικά από τα δημιουργήματα των ταλαντούχων καταρτιζομένων μας. Πραγματικά τις αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο για τις δεξιότητές τους, όσο και για τη συμμετοχή τους σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Περισσότερα...
 
Ευχές και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από τους «Μάγειρες-Chef» του Δ.ΙΕΚ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 16:00μμ οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)» μαζί με τους εκπαιδευτές/τριές τους κα Τσάνη, κ. Καλτσίδη και κ. Ιωαννίδη, ετοιμάζουν και προσφέρουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, παραδοσιακά εδέσματα, γλυκίσματα και ζεστό αρωματικό κρασί στην Πλατεία, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής.

Περισσότερα...
 
Στο «ANATOLIA HOTELS» Εκπαιδευτική επίσκεψη της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 14:05μμ οι καταρτιζόμενοι/ες της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ξενοδοχείο «ANATOLIA HOTELS» Κομοτηνής στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» με υπεύθυνους συνοδούς εκπαιδευτές την κα Πεχλιβάνη και τον κ. Τσιμπιρίδη. Στο ξενοδοχείο μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε ο κύριος Αντώνης Στεργιάδης προϊστάμενος του τμήματος υποδοχής.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>